Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u een overzicht van de meest gestelde vragen over het Track24 product. Als u meer vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Werkt Track24 ook op mijn mobiel en tablet?
Hoeveel kost Track24?
Ik wil graag beginnen met Track24, wat moet ik doen?
Verzorgd Track24 installatie op locatie?
Werkt Track24 ook buiten Nederland?
Is de GPS-Module zichtbaar na installatie?
Hoe zit het met energieverbruik?
Ik krijg een andere auto, wat nu?
Hoe geef ik aan of een rit privé of zakelijk is?
Kan ik met Track24 fiscale bijtelling voorkomen?
Is het mogelijk om achteraf wijzigingen aan te brengen?
Ik wil graag meer registreren dan kilometers en ritten, kan dat?
Is bestuurder identificatie mogelijk?
Is Track24 een veilig platform?
Ik heb een boot, kan ik Track24 ook gebruiken?

Werkt Track24 ook op mijn mobiel en tablet?

Jazeker! Track24 werkt ook op alle mobiele apparaten. Op deze manier kunt u altijd uw voertuig of object volgen. U kunt de mobiele applicatie bereiken door naar m.track24.nl te gaan.

Hoeveel kost Track24?

Vraag een offerte aan voor de actuele prijsstelling. Inbouwen is mogelijk, inbouwkosten zijn afhankelijk van locatie en aantal voertuigen. Er zijn geen verdere data- of abonnementkosten. Dankzij deze zeer scherpe prijsstelling kunt u eenvoudig veel geld besparen.

Ik wil graag beginnen met Track24, wat moet ik doen?

Om over te gaan tot aanschaf en installatie van het Track24 systeem neemt u contact op met onze sales-afdeling en vraagt u een offerte aan. Iemand van onze sales-afdeling maakt helder prijsoverzicht voor u en vertelt meer over de oplevering en inbouw van het systeem.

Verzorgd Track24 installatie op locatie?

Ja, Track24 komt bij u langs om de GPS-module onzichtbaar in uw voertuig te installeren. Dit gebeurd op afspraak en bij u op locatie. Installatie bij een Track24 inbouwstation is ook mogelijk, u komt dan naar ons toe en de inbouw is klaar terwijl u wacht. U krijgt een mooie korting op de inbouw wanneer u naar ons toe komt. De inbouwkosten zijn afhankelijk van de inbouwlocatie en het aantal voertuigen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor meer informatie over de inbouwtarieven.

Werkt Track24 ook buiten Nederland?

Ja, Track24 werkt in principe overal in Europa. De GPS-module registreert altijd en overal de positie, richting en snelheid van het voertuig. Wanneer er geen GSM/GPRS dekking is, of het voertuig bevindt zich in een land zonder live dekking, dan slaat de module alle registraties op in het geheugen. Is de GSM/GPRS verbinding er weer, dan stuurt de module automatisch alsnog de geregistreerde informatie door. In de meeste Europese landen heeft Track24 live dekking en is bovenstaande niet van toepassing. Bekijk onze live dekking pagina voor een lijst van landen waar Track24 live dekking heeft.

Is de GPS-Module zichtbaar na installatie?

Nee, de module wordt onzichtbaar geïnstalleerd door onze gecertificeerde inbouwers. Dankzij hun ruime ervaring met in- en uitbouw van (auto)electronica weten ze voor ieder merk en type voertuig precies wat de aansluit- en inbouwmogelijkheden zijn. Ook blijven uw dashboard en interieur gespaard, geen lelijke gaten, kabels of andere vernielingen. De GPS-module is na installatie volledig onzichtbaar en daardoor naast rittenregistratie ook uitermate geschikt voor beveiligingsdoeleinden. Onze GPS-Module heeft een zeer gevoelige antenne voor ontvangst van signalen van de GPS-satellieten, dit voorkomt dat de antenne zichtbaar geïnstalleerd hoeft te worden.

Hoe zit het met energieverbruik?

De GPS-module is een uiterst nauwkeuig en zeer energiezuinig apparaat. De accu van uw voertuig zorgt voor de spanning waarop de module werkt. Wanneer uw voertuig niet op het contact staat gaat de module in een energiezuinige slaapmodus en wordt op vaste intervallen wakker om te controleren of er nog GPS/GPRS dekking is en om door te geven wat de positie op dat moment is. Dankzij het slimme ontwerp van de GPS-module ontrekt de module nauwelijks stroom van de voertuigaccu. Er is dus nagenoeg geen invloed op het niveau van uw accu, zelfs over exteem lange periodes van stilstaan.

Ik krijg een andere auto, wat nu?

De GPS-module is na aanschaf uw bezit en u kunt dus zelf bepalen of de module ook in uw nieuwe auto geplaatst moet worden. U kunt een overbouw afspraak maken met een van onze inbouwers. De module wordt dan uit uw oude auto gehaald en weer onzichtbaar in uw nieuwe auto geplaatst. Uw nieuwe auto wordt op ons Track24 platform geregistreerd, krijgt een begin-kilometerstand en u kunt weer rijden.

Hoe geef ik aan of een rit privé of zakelijk is?

Als extra optie bieden we bij Track24 een privé-zakelijk (PZ) schakelaar aan. Deze schakelaar wordt in het dashboard van uw voertuig ingebouwd. Voorafgaand aan of tijdens de rit kunt u middels de schakelaar direct aangeven wat voor type rit u maakt. Achteraf wijzigen van deze type aanduiding is via de Track24 applicatie ook mogelijk. Dus ook wanneer u de PZ schakelaar optie niet heeft.

Kan ik met Track24 fiscale bijtelling voorkomen?

Het systeem van Track24 is een volautomatisch systeem welke een gesloten rittenadministratie voor u bijhoudt. Een gesloten administratie is in principe het bewijs voor de fiscus wat betreft de bijtelling. U kunt de fiscale rapportages van Track24 dus gebruiken om bijtelling te voorkomen.

Is het mogelijk om achteraf wijzigingen aan te brengen?

Het is mogelijk om bepaalde eigenschappen van iedere rit aan te passen of de rit van meer informatie te voorzien. Iedere rit kan achteraf als privé, zakelijk of woon-werk geclassificeerd worden. Extra aanvullende gegevens zoals referenties, omrij kilometers en opmerkingen zijn eenvoudig bij een rit in te vullen.

Ik wil graag meer registreren dan kilometers en ritten, kan dat?

Track24 kan overweg met verschillende extra sensoren. Deze sensoren zijn aangesloten op de GPS-module en geven bij iedere locatie update ook de meetwaardes door. Mooie en duidelijke grafieken binnen de Track24 applicatie geven per rit inzicht in de gemeten waardes

Voorbeelden van extra sensoren:

  • Temperatuur
  • Vloeistofniveau
  • Deurcontact

Heeft u interesse in het gebruik van extra sensoren? Neem dan contact op met onze sales-afdeling en laat u informeren over alle mogelijkheden van de extra sensoren.

Is bestuurder identificatie mogelijk?

Ja, Track24 ondersteunt-standaard bestuurders op iedere voertuig. Met behulp van iButton sleutels (dit zijn handzame sleutelhangers) kunnen bestuurders zich eenvoudig identificeren door de sleutel op de sleutellezer te drukken. Deze iButton-lezer kan optioneel in een voertuig ingebouwd worden. Na aanmelding met een sleutel is de betreffende bestuurder automatisch aan de rit gekoppeld.

Zijn er ook nog extra passagiers met een sleutel? Geen probleem voor Track24. Deze personen kunnen zich ook nog aanmelden en zij worden vervolgens automatisch als passagiers aan de rit gekoppeld. Op basis van deze bestuurder- en passagierregistratie zijn duidelijke uren- en kilometerrapporten te genereren, ieder keurig uitgesplitst naar persoon. Een ideaal hulpmiddel voor de administratie van bijvoorbeeld kilometervergoeding, maar ook werkuren en overwerktijden van personeel.

Is Track24 een veilig platform?

Track24 stelt hoge eisen aan netwerk, hardware en beveiliging. Alle verzamelde tracking gegevens zijn alleen voor u inzichtelijk. We houden ons aan geldende privacywetgevingen in Nederland. De gegevens opslag is beveiligd en redundant uitgevoerd in twee beveiligde datacentra in Nederland. Door deze redundante uitvoering zijn er altijd backups van uw gegevens beschikbaar en wordt downtime tot een absoluut minimum beperkt. Dankzij onze expertise kunt u werken met het best beveiligde tracking platform van Nederland.

Ik heb een boot, kan ik Track24 ook gebruiken?

Jazeker, het Track24 platform en de GPS-Module zijn voorbereid op niet-auto installaties. Het is mogelijk om de GPS-Module in uw boot te plaatsen en deze aan te sluiten op de accu. Omdat een boot geen ritten maakt worden er geen ritten gegenereerd, maar posities verzameld. Binnen de applicatie krijgt u zo eenvoudig inzicht in de positiegeschiedenis van uw boot, zonder dat u met ritten of andere auto-gerelateerde zaken te maken hebt. Meer weten over de mogelijkheden tot installatie op een boot? Neem dan contact op met onze sales-afdeling en laat u informeren.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem dan contact op met onze helpdesk en stel uw vraag.

Dekking in heel Europa

Het automatische rittenregistratiesysteem van Track24 werkt live en zonder extra roaming kosten in bijna alle Europese landen. Track24 registreert ritten in alle landen, ongeacht dekking. Via de gebruiksvriendelijke applicatie kunt u achteraf alles helder inzien.
Lees hier alles over de dekking.

Dekking in heel Europa